De Stichting Goois Natuurreservaat is een Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie uit 1932. De stichting beheert 2700 hectare natuur van het noordelijk uiteinde aan het Gooimeer tot de provinciegrens bij Hollandsche Rading.
Een belangrijk doel van de stichting is ervoor zorgen dat het publiek, door (vrije) toegang tot de terreinen, verzekerd is van het genot van dat natuurschoon. Om dit doel te bereiken is de campagne ‘Beleef de natuur!’ gestart. De basis van deze campagne werd de website van het GNR waarop het ‘verhaal’ verteld wordt in woord, beeld en geluid.
Het concept, de uitstraling, de interactie en de vormgeving van de site moesten nog bedacht en ontwikkeld worden. Ik heb de site is opgezet als een ‘open raam’ met uitzicht op de mooie natuur. Je ziet iedere keer een andere foto van een plek ergens in het reservaat. De foto is gerelateerd aan het moment van de dag (ochtend, middag, avond), maar ook aan de seizoenen. Ook is er bij veel foto’s het geluid van de bijbehorende natuur beschikbaar. Zo wordt je vanachter je pc of tablet als het ware direct de natuur ‘ingezogen’. Verder kun je als bezoeker direct zien welke activiteiten er zijn, wat het laatste nieuws is, kun je meedoen aan de fotowedstrijd, en nog veel meer

You may also like

Back to Top