Twee jaar achter elkaar heb ik gewerkt aan het jaarverslag van de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer, www.rdw.nl). Een volledig crossmediaal project. De jaarverslagen van 2011 en 2012waren  niet alleen offline en online te bekijken, maar er zijn ook crossovers gemaakt tussen het papieren verslag en de site met Layar. En we hebben er in 2012 voor gekozen om, net als het jaar ervoor, de saaie cijfers mooi vorm te geven als infographic. In samenwerking met Eindeloos Grafisch Ontwerpers. De beelden vertellen het verhaal!
De RDW maakte gebruik van het CMS Microsoft SharePoint, dus daar dienden we rekening mee te houden met het ontwikkelen van de jaarverslag website. Omdat er met Layar werd en er dus een goede mobiele site moest zijn hebben we RDW geadviseerd een responsive website te ontwerpen en bouwen.
Het boekje van 2012 is iets dunner geworden dan 2011 mede doordat de content verdeeld is over de site en het boekje. Dit zorgt voor een compacter en overzichtelijk verslag dat ook nog eens milieuvriendelijker is in papierverbruik!
Back to Top